Je piano zelf schilderen of laten doen?

Je piano zelf schilderen, dat doe je wel even. Toch? Heb je een hele goedkope, tweedehandse piano ergens op de kop getikt, dan zou je dat inderdaad kunnen doen. Het is zelfs een heel leuk project om zelf je piano van een ander kleurtje te voorzien. Of je zelf je piano wilt schilderen, is wel afhankelijk van het resultaat dat je verwacht.

Veel piano’s zijn zwart gelakt. Ze stralen een bijna onevenaarbare glans en klasse uit. Heb je zo’n antieke piano met een hoge geld- en klankwaarde? Dan is het beter hier niet zelf aan te beginnen. Schilderen van de piano gaat ten koste van de klank, als je zomaar aan het schilderen slaat.

De originele laklaag is niet alleen een gezellig kleurtje. De lak van de beplating is specifiek afgestemd op de resonanties die de piano moet hebben. Ga je de piano zelf schilderen, dan is de kans groot dat de kwaliteit van de klank minder wordt. Dat zou natuurlijk heel zonde zijn.

Heb je een piano met een hoge geld-, klank- of emotionele waarde? Dan is het advies: niet zelf schilderen.

Welk effect heeft schilderen op je piano?

Het zelf schilderen van je piano heeft effect op de klank. Daarom is het slimmer om het schilderen van een piano met een hoge waarde uit te besteden. Het spuiten van een piano levert een beter resultaat dan schilderen of verven. De kans is klein dat je zelf een professionele spuitcabine hebt. Kies er daarom voor om het spuiten van je piano bij een specialist te laten doen.

Je piano heeft een unieke klank. Deze komt voort uit de combinatie van het hout, de laklaag, vernis en de lijm die gebruikt is tijdens het bouwen van jouw piano. Ga je hier zelf een laag verf van de bouwmarkt overheen smeren, dan is de kans erg groot dat je opeens een hele andere klank en resonantie krijgt.

Wil je jouw piano weer als nieuw hebben? Laat dit dan aan de specialist over. Bij Herrmansch pianotechnieken beschikken we over een professionele spuitcabine, waarin we jouw piano in elke gewenste kleur kunnen spuiten. We halen je instrument netjes en vakkundig uit elkaar. Waar nodig kunnen we zelfs een volledige revisie uitvoeren. Zo krijg je jouw piano terug met een strakke, nieuwe laklaag en is hij ook technisch weer als nieuw. Zie je het niet zitten om dit grote en kwetsbare instrument zelf te vervoeren? Dan staan onze ervaren pianoverhuizers voor je klaar.

Piano schilderen

Spuiten is de beste manier

Denk je erover om je piano te schilderen? Bedenk dan dat spuiten de beste manier is om je instrument van een nieuwe laklaag te voorzien. Spuiten biedt de mogelijkheid om met een dunne laag een egale en dekkende kleur aan te brengen.

Natuurlijk gaat het bij een piano om het geluid en het speelgevoel, maar het oog wil ook wat. Een piano is een groot en opvallend meubelstuk. Dan mag het ook wel een eyecatcher zijn. Waarom zou je piano zwart, wit of houtkleurig moeten zijn? In onze spuitcabine voorzien we piano’s en vleugels van alle denkbare kleuren. Aan jou de keus of je een modern ogende matte kleur, zijdeglans of een spectaculaire hoogglans laklaag wilt.

Bij Herrmansch heb je de keus uit verschillende spuittechnieken. Zo kun je zelf bepalen hoe jouw piano eruit komt te zien. We kunnen spuiten met ‘dichte nerf’. Dit geeft een strak, glad eindresultaat. Hou je van een meer natuurlijke uitstraling? Als we spuiten met ‘open nerf’ blijft de houtstructuur zichtbaar, waardoor je piano een levendige uitstraling krijgt. Uiteraard is ook hoogglans mogelijk in alle gewenste kleuren. Hoogglans spuiten is echt een vak apart. Dat wil je overlaten aan de specialist, voor het mooiste resultaat.

Welke kleur krijgt jouw piano?

Nieuwe piano’s en vleugels zijn verkrijgbaar in beperkte kleurstellingen. Dat is eigenlijk jammer, want zo’n imposant instrument mag er best uit springen in je inrichting. Dus wil je een nieuwe piano van een andere kleur voorzien, of juist een oudere piano er weer als nieuw uit laten zien? Spuiten is de oplossing.

Bij Herrmansch bieden we graag een All in Service, zodat alles in één keer geregeld is en jij er geen omkijken naar hebt. Daarom bieden we onze verhuisservice aan en is het ook mogelijk om je piano technisch helemaal in orde te laten maken.

Na het spuiten staat je piano er weer schitterend glimmend bij. Je kunt niet wachten om er weer op te spelen. Je piano moet even wennen aan zijn nieuwe jasje. Dit duurt ongeveer 6 weken. Dan is je piano geacclimatiseerd en kan hij gestemd worden. Ook daarvoor kun je bij Herrmansch pianotechnieken terecht. Alles voor jouw gemak!

Heb je gehoord dat het laten spuiten van je piano duur is? Laat je verrassen en ontdek de vele mogelijkheden. Daarna kun je altijd nog beslissen of je zelf je piano wilt schilderen.

Neem vrijblijvend contact op met de pianospuiterij.

Reactie plaatsen