Hoogglans meubelen? Spuiten geeft een strakke, moderne uitstraling

Hoogglans meubelen? Spuiten geeft een strakke, moderne uitstraling

Eigenlijk zou je alle meubels in hoogglans willen hebben, maar ze hebben nu een zijdeglans laklaag. Een compleet nieuw interieur kopen dan maar? Zonde van je geld en de tijd die je kwijt bent om nieuwe meubels uit te zoeken.

Ben je nog tevreden met de meubels die je hebt, maar wil je ze een nieuwe uitstraling geven? Laat dan je meubels spuiten. Je geeft je complete interieur een metamorfose met een nieuwe laklaag. Zo wordt dat kastje, met een tikkeltje oubollige uitstraling, opeens strak en modern met een hoogglans laklaag. Je zult versteld staan van het verschil.

Wil je een strakke en moderne uitstraling geven aan je interieur, dan geven hoogglans meubelen precies de uitstraling die je zoekt. Ze geven je interieur direct een moderne, frisse look en feel.

Meubelen laten spuiten in hoogglans

Meubelen in hoogglans spuiten is een vak apart. Je wilt natuurlijk graag die kenmerkende spiegelende uitstraling. Om deze te verkrijgen is het belangrijk dat de laklaag goed wordt aangebracht en tot in perfectie wordt gepolijst. Alleen dan krijg je dat schitterende resultaat.

Hoogglans lak zien we natuurlijk vaak terug op piano’s en vleugels. Ze glimmen als een spiegel en zijn echte eyecatchers in het interieur. Wil je jouw meubelen dezelfde schitterende glans geven? Dan heb je een spuiter nodig die precies weet hoe deze hoogglans laklaag wordt opgebouwd.

Bij Herrmansch meubelspuiterij zit je goed. Als experts in pianotechniek, hebben we ook jaren ervaring in het spuiten van piano’s en vleugels. We weten precies hoe de perfecte, hoogwaardige hoogglans laklaag aangebracht moet worden voor het beste resultaat.

Hoogglans piano

Meubels met compleet nieuw karakter

De kleur van je meubels doet veel met het karakter. Je kunt zelf bepalen welk meubelstuk je extra op wilt laten vallen, of welke wat meer op de achtergrond mogen blijven. Vele jaren tegen dezelfde meubels aankijken is niet meer van deze tijd, maar alles iedereen keer zomaar weggooien is natuurlijk niet goed voor het milieu.

Heb je liever een duurzame oplossing? Ga de uitdaging aan en geef je bestaande meubelen een compleet nieuw karakter door ze een ander kleurtje te geven, of zelfs van een luxe hoogglans lak te voorzien. Het overspuiten van je bestaande meubelen is zeker het overwegen waard. Voor je het weet heb je de smaak te pakken en laat je ook de keukenkastjes spuiten.

Het laten spuiten van je huidige meubelen is een goedkoper alternatief dan je hele interieur vervangen door nieuw. Daarnaast heb je de uitstraling van je interieur helemaal in eigen hand. Jij bepaalt de kleuren en de soort laklaag. Wil je meer structuur, of ga je voor die schitterende hoogglans uitstraling?

Hoogglans meubelen

Hoogglans meubelen passen schitterend in een modern, industrieel interieur. Maar ook in een landelijke inrichting kan een hoogglans meubel precies die uitstraling geven die je zocht. Hoogglans kasten, dressoirs, salontafels en tv-meubels zijn natuurlijk volop te vinden in de winkel. Maar hoe lang duurt het voor je precies het meubel hebt gevonden die jij graag wilt, en die ook nog de juiste afmeting heeft.

Heb jij weleens gefascineerd naar een hoogglans piano of vleugel staan kijken? Deze laklaag straalt een bepaalde status uit. Het wordt ook niet voor niets de ‘Formule 1’ onder de lakken genoemd. Een goed aangebrachte hoogglans laklaag wordt ongelofelijk hard en het glanst als een spiegel. Deze diepe glans is kenmerkend voor hoogglans en wordt alleen bereikt door het op de juiste manier aan te brengen.

Hoogglans tafel

Hoogglans: Een kijkje achter de schermen

Ben je benieuwd hoe hoogglans lak wordt aangebracht? Het aanbrengen van hoogglans lak verschilt namelijk wezenlijk van andere lakmanieren. Misschien heb je weleens een spuitbus ‘hoogglans’ zien staan bij de plaatselijke bouwmarkt, maar de echte diepe glans komt niet door het spuiten alleen.

Voor het spuiten van de perfecte hoogglans is een gladde basis belangrijk. Daarom besteden we veel aandacht aan de voorbewerking. Zodra het meubel er klaar voor is, wordt de gewenste kleurlaag aangebracht. Je hebt hier de keus uit meer dan 500 RAL-kleuren. De kleur van jouw keus wordt netjes aangebracht en krijgt de tijd om volledig uit te harden.

De kleurlaag wordt vakkundig geschuurd, zodat deze volledig vlak wordt. Pas daarna komen er diverse lagen blanke lak overheen. Gemiddeld wel zo’n vijf lagen!

Die blanke lak is niet alleen ter bescherming, maar haalt de gekozen kleur omhoog. Zo ontstaat er een intense kleur, die zo kenmerkend is bij hoogglans. Je zou kunnen denken dat je meubel nu klaar is, maar wij gaan nog een stap verder. Die echte spiegel is er namelijk nog niet. Wil je die kenmerkende spiegellak? Dan is er een speciaal proces nodig van schuren en polijsten. Hiermee worden alle oneffenheden weggehaald, net zo lang tot er een perfect glad eindresultaat achterblijft.

Hoogglans meubelen in elke kleur

Zoals je ziet, kun je niet alleen kiezen uit zwarte of witte hoogglans meubelen. Wij spuiten de perfecte hoogglans laklaag in elke gewenste kleur. Wil jij ook zo’n parel in huis? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te overleggen. Of vraag vrijblijvend een offerte aan voor het spuiten van hoogglans meubelen.

Reactie plaatsen