Airco spuiten: zo past jouw airco perfect bij je interieur

Airco spuiten: zo past jouw airco perfect bij je interieur

Een airco is heerlijk tijdens warme zomerdagen. Alleen jammer dat het zo’n lelijk apparaat is in je met zorg samengestelde interieur. Je hebt een schitterend kleurenpalet uitgekozen. Daarbij steekt de airco-unit enorm af. Een doorn in je oog. En dan ook nog die lelijke leidinggoten langs je muren…

Dat moet toch anders kunnen?

Ja, dat kan het zeker. Je airconditioningunit kan onopvallend opgaan in de achtergrond. Als hij maar de juiste kleur heeft. Helaas worden veel airco’s in standaardkleuren geleverd. Het spuiten van je airco geeft je de mogelijkheid om het apparaat naadloos op te laten gaan in je interieurontwerp.

Waarom je airco in kleur spuiten?

Waarom zou je überhaupt overwegen om je airconditioner te laten spuiten? Het antwoord is simpel. Een standaard airco is meestal ontworpen met de functionaliteit in gedachten. Hij wordt niet ontworpen om mooi te staan in je interieur.

Door hem te spuiten, kun je hem aanpassen aan je decoratiestijl. De keus is aan jou. Laat je jouw airco naadloos opgaan in de ruimte of maak je er een opvallend statement van? Alles is mogelijk.

Airco in zwart gespoten

Voordeel van airco spuiten

Een van de meest opvallende voordelen van het spuiten van airco's is de mogelijkheid tot personalisatie. Of je nu kiest voor een gedurfde kleur die contrasteert met de muren, of een subtielere tint die zich vermengt met de omgeving, het spuiten stelt je in staat om je airco aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren.

Dit is vooral handig als je een interieur hebt met een specifiek kleurenschema of als je een bepaalde sfeer wilt creëren. In een rustig interieur wil je de airco waarschijnlijk zo onopvallend mogelijk maken. Wil je juist een hippe, industriële look? Dan is het leuk om apparaten zoals je airco eruit te laten springen.

Je airco binnen en buiten in stijl

Een airco-unit is nu eenmaal niet moeders mooiste. Met de juiste laklaag zorg je dat het niet langer een storend element is. Een van de grootste zorgen bij het plaatsen van een airconditioner in een ruimte is vaak hoe het apparaat kan worden geïntegreerd zonder afbreuk te doen aan het algehele ontwerp. Door je airco te laten spuiten, wordt het een harmonieus onderdeel van de kamer.

Niet alleen binnen is de kleur van je airco bepalend, ook buiten staat een opvallende unit. Dit kan flink afbreuk doen aan je woning. Door de juiste kleur te kiezen, valt ook deze kast een stuk minder op.

airco in kleur gespoten

Praktische reden om je airco te laten spuiten

Je airco laten spuiten maakt hem niet alleen mooier. Het heeft ook praktische redenen. Een nette laklaag beschermt oppervlakken tegen roest en andere vormen van corrosie. Dat kan de levensduur van je apparaat verlengen. Bovendien kan het spuiten van een airco in sommige gevallen ook helpen om warmteabsorptie te verminderen, waardoor het apparaat efficiënter werkt.

Dit is natuurlijk ook ideaal als je ergens een tweedehands airco op de kop getikt hebt. Beschadigingen zijn geen probleem. Met een nieuwe laklaag ziet je gebruikte airco eruit als nieuw.

Professioneel vs. Doe-het-zelf airco spuiten

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf aan de slag te gaan met een spuitbus of verfroller, is het beter om het spuiten van je airco over te laten aan professionals. Een professionele spuiter beschikt over de juiste apparatuur en expertise om een hoogwaardige afwerking te garanderen. Het is zonde van je werk als je laklaag er snel weer af komt of erg krasgevoelig blijkt te zijn.

Daarnaast geven we je ook graag persoonlijk advies over de beste verfsoorten en kleuren voor jouw specifieke situatie. In onze professionele spuitcabine krijgt jouw airco de beste laklaag die je je kunt wensen. Precies in de kleur die je wilt. Naast 500+ RAL-kleuren, kun je ook kiezen uit een enorme lijst met trendy kleuren. Zo is altijd de juiste tint beschikbaar.

Jouw airco laten spuiten?

Het spuiten van je airco biedt een uitstekende kans om je interieur te verfraaien en een gevoel van harmonie te creëren in je leefruimte. Of je nu kiest voor een gedurfde kleur om een statement te maken of een subtielere tint om naadloos op te gaan in de achtergrond. Hoe dan ook stelt het spuiten van je airco je in staat om je airco aan te passen aan je persoonlijke stijl en voorkeuren.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het spuiten van airco’s?

Neem contact met ons op en laat je verrassen.

Of vraag meteen een vrijblijvende offerte op.


Reactie plaatsen