Kasten spuiten, wat kost dat eigenlijk?

Je wilt je kast laten spuiten, goed idee! Maar wat gaat dat kosten? Het spuiten van kasten is een ambachtelijke bezigheid waarbij vakmanschap, materialen en creativiteit samenkomen. Hierdoor is het moeilijk om van tevoren een exacte prijs te bepalen zonder de unieke kenmerken van jouw kasten te kennen. Maar wees gerust, dit gebrek aan directe duidelijkheid betekent niet dat je in het duister tast.

Hoe graag we je ook direct een prijs geven voor het spuiten van jouw favoriete kast, die is er helaas niet. Daarom hebben we deze blog voor jou gemaakt. Hier gaan we dieper in op de verschillende factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden.

Waarom kiezen voor het spuiten van kasten?

Laten we beginnen met waarom kasten spuiten zo'n geweldige optie is. Het spuiten van meubels biedt een gelijkmatige en duurzame afwerking die met andere methoden moeilijk te bereiken is. Of je nu houten, MDF of zelfs metalen kasten hebt, spuiten zorgt voor een naadloze en professionele uitstraling.

Bovendien kun je met spuiten kiezen uit een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Daarmee laat je jouw kasten perfect aansluiten bij de rest van je interieur.

Kasten laten spuiten

Wat bepaalt de kosten van het spuiten van kasten?

Nu komen we bij de hamvraag: wat kost het eigenlijk om je kasten te laten spuiten? De kosten variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

Materiaal van de kasten: het type materiaal beïnvloedt de benodigde voorbereiding en de soort verf die nodig is. Houten kasten vereisen bijvoorbeeld mogelijk een andere aanpak dan MDF.

Aantal en afmetingen van de kasten: het spreekt voor zich dat het aantal kasten dat je wilt laten spuiten van invloed is op de kosten. Net als de afmetingen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. We maken graag een aantrekkelijke prijs bij grotere projecten.

Complexiteit van het ontwerp: als je een ingewikkeld ontwerp of speciale afwerkingen wilt, kan dit de kosten beïnvloeden. Maar onthoud, het resultaat is het meer dan waard!

Huidige staat van de kasten: als je kasten beschadigd zijn of reparaties nodig hebben, kan dit de kosten verhogen. Een goede voorbereiding is essentieel voor een perfect resultaat.

Kasten spuiten

Buffetkast spuiten

Laten we een buffetkast als voorbeeld nemen. Buffetkasten spuiten vraagt over het algemeen extra werkzaamheden, vergeleken met een strakke PAX kast van de IKEA. Denk bijvoorbeeld aan de volgende werkzaamheden die de prijs mede bepalen:

  • Het netjes afplakken van glazen raampjes;
  • De hoeveelheid draaipanelen die dubbelzijdig gespoten moeten worden;
  • Net als legplanken die in het zicht zitten, die doen we natuurlijk ook dubbelzijdig;
  • Kunnen we er met het spuitpistool niet bij? Dan zullen we deze stukken moeten rollen;
  • Open of juist dichte vakken hebben weer een andere bewerking nodig.

Daarnaast telt natuurlijk ook de breedte, hoogte en diepte van de buffetkast mee. Hoeveel moet er gedemonteerd worden en na het spuiten natuurlijk weer netjes gemonteerd. Welke bewerkingen heeft de huidige lak of ondergrond nodig?

Zoals je ziet; er zijn heel wat factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Al deze factoren hebben invloed op de voorbereidingstijd, het materiaalgebruik en de benodigde expertise, die allemaal hun plaats hebben in de uiteindelijke prijsbepaling.

spuiten kasten

Wat mag je verwachten van de investering?

Hoewel de kosten variëren, is het belangrijk om te weten dat het spuiten van kasten een investering is in de uitstraling en duurzaamheid van je kasten. Je kunt rekenen op een kwaliteitsafwerking die jarenlang meegaat, waardoor het een kosteneffectieve keuze is op de lange termijn.

Dressoir spuiten

Het spuiten van je dressoir is een fantastische manier om nieuw leven in je meubelstuk te blazen en de ruimte een geheel nieuwe uitstraling te geven. Een oud dressoir krijgt met een nieuwe laklaag opeens een moderne uitstraling. Zie je het al voor je: dat donkerbruine dressoir in strak, hoogglans wit?

Kast spuiten

Tv-meubel spuiten

Je tv-meubel heb je met veel zorg uitgezocht. Hij heeft precies de juiste afmetingen. Al je apparatuur heeft zijn eigen plekje in een van de vakken of netjes weggewerkt achter een deurtje. Je wilt er niet aan denken dat je een nieuw tv-meubel moet uitzoeken.

Gelukkig hoeft dat ook niet. Je oude, beschadigde tv-meubel kan prima nog een ronde – of twee – mee met een nieuwe laklaag. Groot voordeel: je kunt meteen een nieuwe kleur kiezen, die helemaal past bij de stijl die je nu in de kamer hebt.

Dus, wat is de volgende stap?

We hopen dat deze informatie je een beter beeld geeft van hoe de prijs van kasten spuiten wordt bepaald. Of je nu op zoek bent naar een subtiele make-over of een gedurfde transformatie, wij staan klaar om jouw wensen te vervullen en je kasten te laten stralen als nooit tevoren.

Overweeg je om je kasten te laten spuiten, aarzel dan niet om contact op te nemen. Samen bespreken we de mogelijkheden en jouw wensen. Je krijgt een nauwkeurige schatting op basis van je specifieke situatie. Kies voor vakmanschap, kies voor kwaliteit en laat je verrassen door onze scherpe prijzen.

>> Vraag vrijblijvend je offerte aan

Reactie plaatsen