Keukenkastjes spuiten? Dit zijn de voor- en nadelen

Keukenkastjes spuiten? Dit zijn de voor- en nadelen

Keukenkastjes spuiten is de makkelijkste manier om een, voor het oog, compleet nieuwe keuken te krijgen. Meestal zijn de keukenkastjes de eerste die schade oplopen en er minder netjes uit gaan zien. Daarnaast ben je misschien uitgekeken op de kleur die je jaren geleden hebt gekozen.

Ben je verder nog blij met de indeling van je keuken? Wat houdt je tegen om je keuken een heerlijke opfrisbeurt te geven met een nieuwe laklaag. Je keukenkastjes laten spuiten scheelt je veel rommel en gedoe. Zo’n keukenverbouwing is niet niks. Dan zit je wel een paar weken in de rommel.

Natuurlijk heeft het laten spuiten van je keukenkastjes voor- en nadelen. In deze blog gaan we daar dieper op in. Zo kun jij een weloverwogen keus maken of je de keukenkastjes wilt laten spuiten of toch liever voor een compleet nieuwe keuken gaat.

Waarom keukenkastjes spuiten?

Opeens ben je op je huidige keuken uitgekeken of past je keuken niet meer bij je nieuwe interieur. Een bankstel of eethoek zijn makkelijk te vervangen, met een keuken is dit een stuk moeilijker. Wil je van een nostalgische, landelijke woonstijl over naar strak en modern? Je interieur is zo aangepast, maar die keuken…

De eikenhouten keukenkastjes ademen een en al landelijkheid uit. Hoe laat je het interieur toch weer één geheel vormen? Simpel, denk je eens in hoe je keuken eruit zou zien als de keukenkastjes gespoten worden in strak, hoogglans wit? Je keuken krijgt opeens een compleet andere uitstraling, die wel goed past bij de rest van je interieur. Zo voorkom je veel extra kosten.

Als je de keukenkastjes wilt laten spuiten heb je de keus uit meer dan 500 verschillende kleuren. Daar zit altijd een mooie tint tussen. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende glans mogelijkheden. Mat, zijdeglans of hoogglans, ze geven allemaal een andere sfeer.

Keukenkasten spuiten

Voordelen keukenkastjes spuiten

Een nieuwe keuken, bijna niemand doet het voor zijn lol. Het eindresultaat is mooi, maar de weg er naartoe is vaak lang en vol stress. Eerst het uitzoeken van de nieuwe keuken, bedenken waar je welk kastje en de keukenapparatuur wilt hebben en dan het wachten tot de nieuwe keuken geleverd wordt.

Vaak begint dan de ellende pas. Je zit weken in de rommel, omringd door dozen met bestek, potten, pannen en ander keukengerei. De oude keuken moet eruit, waar het nodige breekwerk bij komt kijken. En dan komt de langverwachte nieuwe keuken erin. Je zult niet de eerste zijn waar dit niet in één keer goed gaat. Verkeerde leveringen, ontbrekende onderdelen en verkeerde maten komen vaker voor dan je zou verwachten.

Daar heb je met het overspuiten van je keukenkastjes allemaal geen last van. Je demonteert eenvoudig de kastdeurtjes en kunt de inhoud gewoon in de kasten laten staan. Zo blijft je keuken bruikbaar in de tijd dat de deurtjes voorzien worden van een nieuwe laklaag.

Je bent veel goedkoper uit als je de keukendeurtjes laat spuiten. Afhankelijk van het aantal deurtjes kun je voor een paar honderd euro al klaar zijn. Daar kun je geen nieuwe keuken voor laten plaatsen.

Alle voordelen op een rij:

  1. Veel goedkoper dan een nieuwe keuken;
  2. Je hoeft geen compleet nieuwe keuken te ontwerpen;
  3. Geen puinhoop in huis door een keukenverbouwing;
  4. Snel geregeld, met minimale overlast;
  5. Praktisch elke kleur en glans is mogelijk;
  6. Je keuken blijft functioneel.

Nadelen keukenkastjes spuiten

Er zitten ook nadelen aan het laten overspuiten van je keukenkastjes. Het is geen klusje dat je eenvoudig zelf op kan pakken. Misschien plaats je in een handomdraai een nieuwe keuken, maar voor het spuiten van de keukenkastjes heb je de juiste materialen nodig om een mooi resultaat te krijgen. Zonder goede, stofvrije spuitcabine is het lastig om een strakke laklaag te krijgen. 

Daarnaast los je geen problemen in je keuken op. Kapotte keukenapparatuur zul je nog steeds moeten vervangen en dat onhandige kastje blijft precies hetzelfde, maar dan in een andere kleur.

Let er wel op dat niet elke keuken even makkelijk overgespoten kan worden. De ene houtsoort leent zich hier beter voor dan de andere. Ook folie keukenkasten zijn niet altijd van een nieuwe laklaag te voorzien. Kies daarom voor een spuiter die ruime ervaring heeft in het spuiten van keukens.

De nadelen op een rij:

  1. Niet alle ondergronden zijn even goed te spuiten;
  2. Voor het mooiste resultaat heb je een professionele spuiter nodig;
  3. Je keuken blijft precies hetzelfde.

Zoals je ziet wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen. Dus is je keuken praktisch gezien nog helemaal naar je zin? Dan is deze het zeker waard om van een nieuwe laklaag te voorzien. Ben je benieuwd naar de kleuren en mogelijkheden? Neem gerust contact op, we hebben ruime ervaring in het spuiten van allerlei meubelstukken.

We voorzien ook piano’s en vleugels van een strakke hoogglans laklaag. Onze spuiter voorziet jouw keukenkastjes dan ook met plezier van elke gewenste kleur en glans. Wil je ook je houten eetkamerstoelen in dezelfde tint? Geen probleem, dan nemen we die ook voor je mee.

Ontdek de mogelijkheden van keukenkastjes laten spuiten. 

Reactie plaatsen