Duurzaam design: een frisse look voor jouw meubels

Duurzaam design: een frisse look voor jouw meubels

Verduurzaming is een term die we bijna dagelijks voorbij horen komen. Toch is duurzaam leven een uitdaging in een maatschappij waar weggooien een gewoonte is. Producten zijn in overvloed en op elk moment te koop.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die tegen deze beweging in gaan. Die waarde hechten aan kwalitatieve meubelen, die lang meegaan. Dit betekent gelukkig niet dat je de laatst trends links moet laten liggen. Want ook als je lang met je meubelen doet, kun je je interieur helemaal aanpassen aan jouw smaak.

“Het laten spuiten van meubelen, speakers, keukenkastjes en piano’s is natuurlijk wel het toppunt van duurzaamheid.”

Duurzame meubels

Steeds meer bedrijven richten zich op het zo duurzaam mogelijk laten verlopen van het productie- en distributieproces van meubelen en interieurinrichting. Er worden gerecyclede materialen gebruikt om grondstoffen te besparen en het milieu te beschermen. Maar ook bij het produceren komen vervuilende stoffen vrij. Er wordt uit alle macht geprobeerd om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Het allerbeste is natuurlijk: zo lang mogelijk met je meubels doen. Dan hoeft er minder nieuw gemaakt en vervoerd te worden.

Want wat is de definitie van duurzaamheid eigenlijk? Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek:

“Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen. Het gaat hierbij om economische, sociale en leefomgevingsbehoeften.”

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Het verduurzamen van gebouwen, interieurs en meubels zal de impact op het milieu verminderen. Bestaande gebouwen, interieurs en meubels goed onderhouden, verlengt de levensduur. Daarmee maak je pas echt verschil. Je draagt actief bij aan het besparen op grondstoffen en het terugdringen van CO2-uitstoot.

Duurzaam wonen betekent dus eigenlijk: zo lang mogelijk met je meubels en interieur doen. Gelukkig betekent dat niet dat je met een gedateerde inrichting genoegen moet nemen. Door je meubels te laten spuiten, zien ze er weer uit als nieuw. Je hebt de keus uit meer dan 500 RAL-kleuren en allerlei trendy tinten.

Zo zien je meubels er niet alleen weer fris en nieuw uit, maar tover je ook meteen je complete interieur in een andere stijl. Van nostalgische houttinten naar strak, industrieel hoogglans? Geen probleem!

Duurzaam je meubels laten spuiten

Het laten spuiten van je meubels is niet alleen heel duurzaam. Er zijn nog veel meer voordelen. Je hoeft niet dagen rond te struinen op een van de vele meubelboulevards. Maanden moeten wachten tot je nieuwe meubels er zijn. Om er dan achter te komen dat de maat van de nieuwe kast eigenlijk toch niet zo lekker uitkomt in je interieur.

Met je oude vertrouwde meubels weet je precies wat je hebt. Spuiten is in korte tijd te realiseren. En zie je op tegen het vervoeren van je meubels naar de spuiterij? Dan regelen wij dat voor je. We beschikken over ons eigen vervoer. Onze ervaren verhuizers zijn gewend om zelfs de meest kwetsbare meubelstukken, piano’s en vleugels te vervoeren.

Je krijgt:

  • Altijd garantie op het spuitwerk
  • Persoonlijke service en advies
  • Hoge kwaliteit spuitwerk
  • Transport en tijdelijke opslag van meubelen mogelijk

Duurzaam design

Duurzaam design in jouw huis?

Er zijn best veel misverstanden als het gaat om duurzaam design. Veel mensen denken dat het vooral gaat om tweedehandse en hergebruikte meubelen. Dit kan, maar hoeft niet.

Het is natuurlijk geweldig om dat erfstuk van oma in een compleet nieuw jasje te steken. Zo hoeft duurzaam absoluut niet retro, stoffig of vintage over te komen. Jouw duurzame interieur kan elke uitstraling krijgen die jij wilt.

Een duurzaam design biedt alle comfort en een hoge kwaliteit. Juist door de keuze voor bepaalde materialen en meubels hoef je op geen enkele manier aan kwaliteit of comfort in te leveren.

Een duurzaam design in jouw huis is daardoor leuk, verrassend en inspirerend. Het resultaat is een fijn en plezierig interieur om in te wonen. Het geeft je een goed gevoel én is goed voor de planeet.

Vind je het nog wat lastig om je meubels in een andere kleur voor je te zien? Of heb je geen idee welke kleur je moet kiezen? We adviseren je graag bij het kiezen van de juiste kleur en laten je de mogelijkheden zien.

Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Reactie plaatsen