Van erfstuk op zolder, naar pronkstuk in je woonkamer

Van erfstuk op zolder, naar pronkstuk in je woonkamer

Heb jij ook nog ergens op zolder dat oude kastje van je opa en oma staan? Of staat hij ergens verstopt in je woonkamer, omdat hij eigenlijk niet bij je inrichting past, maar je er ook geen afstand van kunt doen.

Weet je nog goed hoe je vroeger bij die lieve tante op haar piano mocht spelen. “Als ik er niet meer ben, mag jij hem hebben.” zei ze dan. Wat was je trots. Tot het moment dat de piano een plekje in jouw woonkamer moest krijgen. Je kon je niet herinneren dat hij er zo ouderwets uitzag. En zo… donkerbruin! Hij past op geen enkele manier bij je strakke, moderne interieur. Aan de ene kant is het een doorn in je oog, maar aan de andere kant is de emotionele waarde te groot om hem weg te doen.

Het opknappen van oude meubelen is nog steeds enorm populair en dat is niet voor niets. Oude meubelen zijn zeer degelijk en gaan generaties lang mee. Een erfstuk beland vaak op zolder, omdat het er gedateerd uitziet en niet past in de hedendaagse inrichting. Zonde, want juist deze meubelen geven je bijzondere herinneringen, elke keer als je ernaar kijkt. Hoe leuk zou het zijn als je dat dierbare meubelstuk uit die erfenis een opvallende plek in je woonkamer kunt gegeven, juist omdat hij er zo goed bij past?

Oude piano erfstuk laten spuiten

Laat je erfstuk bij je interieur passen

Meubelen als erfstuk zijn bijzondere herinneringen aan dierbare personen uit je leven. In hun huis paste het kastje of die stoel precies in hun interieur. Je ziet nog zo je oma in die houten schommelstoel voor het raam. Of je opa die altijd zijn sleutels of bril op dat ene kastje legde. En je oom zat altijd te knutselen aan dat robuuste, oude bureau.    

Maar nu staan deze meubelen in jouw huis. Als je ernaar kijkt, voel je nog steeds de warme herinneringen, maar je hebt geen idee waar je deze meubelen een goede plek kunt geven. Overal vallen ze uit de toon. Het contrast tussen de oude, eikenhouten meubelen en jouw hoogglans dressoir is enorm.

Je kunt het je misschien niet direct voorstellen, maar dit donkerbruine meubel ziet er in een andere kleur heel anders uit. Nu kun je zelf de verfroller erbij pakken, maar het resultaat wordt nooit 100% strak. Zeker als je hoogglans wilt. Een kast of tafel in hoogglans lak afwerken is een vak apart.    

Erfstuk? Laat je meubel spuiten

Meubelen laten spuiten biedt hier de oplossing. Voorkom dat dit mooie erfstuk in een vergeten hoekje op zolder belandt en geef het een schitterende plek in je interieur. Je zult versteld staan van de metamorfose die een meubel kan ondergaan. Een nieuw laklaagje geeft een oud meubel een frisse en moderne uitstraling. Je herkent er nog steeds je waardevolle erfstuk in, maar nu past hij perfect in je woning.

In onze spuiterij zijn we gewend om kwetsbare instrumenten, zoals piano’s en vleugels, te spuiten. Je mag er daarom vanuit gaan dat we jouw dierbare meubelstuk met de grootste zorg behandelen. Je kunt kiezen uit meer dan 500 RAL-kleuren. Daar zit altijd een geschikte kleur tussen, die past bij de rest van je interieur. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een hippe, contrasterende kleur, zodat dit bijzondere meubelstuk echt alle aandacht naar zich toe trekt.

Meubels spuiten kleuren

Aan jou de keus hoe je meubel eruit mag komen te zien. Ons is niets te gek. Wij spuiten je meubel in elke gewenste kleur. Wil je echt iets bijzonders? Vraag dan naar onze custom mogelijkheden met ‘mixed materials’.

Welk erfstuk mag in jouw woonkamer pronken?

Heb je zo’n prachtig erfstuk staan dat nu eindelijk mag schitteren in jouw interieur? Neem vrijblijvende contact op of vraag een offerte aan


Reactie plaatsen