Oude meubels opknappen? Geef ze een nieuw kleurtje

Oude meubels opknappen? Geef ze een nieuw kleurtje

Oude meubels kunnen je interieur een speels karakter geven. Het opknappen van oude meubels geeft je enorm veel mogelijkheden in je interieur. Je kunt met een antiek meubel in een modern interieur echt een statement maken. Het contrast in verschillende stijlen meubelen past perfect, als je een vintage karakter wilt bereiken. Combineer bijvoorbeeld eens nostalgisch, landelijk wonen met een moderne woonstijl.

Antieke meubelen zijn vaak van hoge kwaliteit, met schitterende artistieke details. Zulke meubelen hebben een verhaal, of het nu gaat om een bijzonder erfstuk van je grootouders, een met zorg uitgekozen souvenir of een oud meubel uit de kringloopwinkel.   

Hoe mooi deze meubels op zich ook zijn, de kans dat ze direct bij je interieur passen is klein. Zeker als je een strak, modern interieur hebt, zal zo’n oud, antiek meubel hier niet altijd goed bij staan. Een nieuwe laklaag kan wonderen doen.

“Geef je oude meubels een kleurtje en laat je verrassen door de complete metamorfose.”

Voordeel van oude meubels opknappen met een nieuwe laklaag

Oude meubels opknappen heeft zo zijn voordelen. Oude, houten meubelen maken je woonkamer direct een stuk warmer en gezelliger. Oude meubels hebben veel meer karakter. Ze werden gemaakt om vele generaties mee te gaan. In die tijd was duurzaamheid voor meubelen veel belangrijker dan vandaag. Nu veranderen meubelen zo snel van stijl, dat er minder naar duurzaamheid gekeken wordt. Daardoor zijn oude meubelen van een veel betere kwaliteit. De gebruikte materialen gaan nog jaren mee. Het opknappen van oude meubels is daardoor een goede investering, waar je lang plezier van zult hebben.

Vaak ben je met het opknappen van oude meubels veel goedkoper uit dan met het kopen van nieuwe meubelen. Een leuk oud kastje of antiek tafeltje kun je vaak al voor een klein prijsje op de kop tikken via tweedehands websites, zoals marktplaats. Of natuurlijk bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt.

Door oude meubels op te knappen en te combineren met je moderne interieur, geef je jouw inrichting echt karakter. Deze manier van inrichten wordt steeds populairder. In steeds meer woonkamers zien we het speelse contrast tussen een moderne inrichting en antieke meubelen.

Oud meubel opknappen

Oude meubels opknappen, dat is pas duurzaam

Duurzaamheid is het toverwoord van deze tijd. Alles moet duurzaam zijn. We zijn druk met het verduurzamen van onze woningen met zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Waarom voeren we deze verduurzaming ook niet door in ons interieur? Oude meubels opknappen is niet alleen heel erg leuk, het is ook de meest duurzame manier van woninginrichting.

Deze meubelen zijn jaren geleden met zorg gemaakt. Toen was er nog geen massaproductie, je hebt hiermee dus vaak een uniek product in handen. Geef deze oude meubels een fris kleurtje en ze zien er weer uit als nieuw. Daarnaast zijn deze meubelen zo robuust, dat ze nog jaren meegaan. Wil je jouw interieur veranderen? Dan kun je deze oude meubelen gewoon weer van een nieuwe kleur voorzien.

Echte antieke meubelen gaan soms al eeuwen mee. De perfecte combinatie van kwaliteit en duurzaamheid. Door hun unieke uiterlijk en geweldige stijl zijn deze oude meubels ook onder interieurdesigners populair. Vooral de Biedermeier en Jugendstil zijn enorm gewild, omdat ze gemakkelijk te combineren zijn met allerlei moderne meubelen.

Beschadigde oude meubels worden weer als nieuw

Door de jaren heen worden meubels intensief gebruikt, daar zijn ze tenslotte voor bedoeld. Gebruikssporen zijn dan ook niet te voorkomen. Denk aan een kring op tafel van een kopje koffie, verkleuring door de zon, vlekken en krasjes. Een oud meubel kan er bijna onbruikbaar uitzien, maar een nieuwe laklaag kan wonderen doen.

Voor het spuiten van de oude meubels worden, waar mogelijk, de beschadigingen gevuld, weggewerkt en behandeld. Zo wordt het eindresultaat een schitterend, bijna niet te herkennen meubel, dat zo de showroom weer in kan.

De mogelijkheden van spuiten zijn bijna eindeloos. Afhankelijk van het meubel en de huidige staat, kan ook het hout schitterend tot zijn recht komen door het meubels te voorzien van een blanke laklaag. Ook in een kleurlak kan de houtnerf zichtbaar blijven als je dit wilt. Dit geeft je meubel meteen weer een hele andere uitstraling. Wil je een oud meubel in een strakke, hoogglans lak? Ook dat is mogelijk! Door onze jarenlange ervaring in het spuiten van piano’s en vleugels weten we precies wat ervoor nodig is om een meubel zo strak in de lak te krijgen.

Oude meubels spuiten

Jouw oude meubels laten spuiten?

Heb je oude meubels staan, maar weet je niet hoe je deze in je huidige interieur moet inpassen? Of heb je een geweldig antiek kastje gezien, maar past deze absoluut niet bij je inrichting? Probeer je eens in te denken hoe dit meubel eruit kan zien in een andere kleur.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het spuiten van oude meubels? Laat je verrassen en vraag vrijblijvend een offerte aan voor het spuiten van oude meubels. 

Reactie plaatsen