Spuiten van een piano, hoe gaat dat in zijn werk?

Spuiten van een piano, hoe gaat dat in zijn werk?

Denk je erover om je piano te laten spuiten? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe dat in zijn werk gaat. Een piano spuiten doe je tenslotte niet elk jaar. Het is ook een hele onderneming, waar je best tegenop kunt zien. Want hoe krijg je de piano bij een spuiter?

Daarnaast zit aan een piano of vleugel vaak grote emotionele waarde verbonden. Zo’n kostbaar instrument wil je niet zomaar bij iedereen neerzetten. Je wilt dat het goed en professioneel gebeurt, door iemand die voorzichtig met het instrument omgaat.

Bij Herrmansch Pianotechnieken begrijpen we dat. Wij hebben een passie voor piano’s en vleugels. Daarom mag je er bij ons vanuit gaan dat de werkzaamheden niet alleen goed gebeuren, maar dat wij er ook een prettige beleving van maken. Door onze jarenlange ervaring weten we precies wat je instrument nodig heeft en wat jij, als klant, graag wilt zien.

Daarom gaan wij verder dan het ophalen van de piano en je in spanning laten zitten tot hij weer klaar is. Wij nemen je mee in het hele proces. Wij komen in actie, zodra jij de eerste stap hebt gezet.

Offerte piano spuiten

Wanneer je van plan bent om je piano te laten spuiten is de eerste stap het aanvragen van een offerte. Dit doe je bij ons geheel vrijblijvend. Wij vinden het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij ons en onze werkzaamheden.

Na het aanvragen van de offerte, ontvang je eerst een e-mail waarin verschillende zaken worden uitgelegd, zoals:
• De lakmanieren die bij ons mogelijk zijn.
• Hoe het transporteren van je piano of vleugel geregeld wordt.
• Welke extra services je van ons mag verwachten.
• Welke prijzen wij aanbieden.
• De extra speciale mogelijkheden.

Na het lezen van deze extra informatie, is het voor jou makkelijker om keuzes te maken. Het is logisch dat er allerlei vragen opkomen, deze beantwoorden we graag. Zodra je precies weet wat je wilt, maken we een officiële offerte op maat, dan weet je waar je aan toe bent.

Ben je hiermee akkoord? Dan gaan we verder naar de volgende stap: het ophalen van je instrument.

Transport van de piano naar de spuiterij

Het transporteren van je piano of vleugel zit bij ons standaard in de offerte. Je hoeft zelf helemaal niets te regelen, wij doen alles! Dat neemt weer een zorg weg.

Wij voeren het transport uit in eigen beheer. Zo hebben wij de complete controle over wat er met het instrument gebeurt. Onze ervaren piano verhuizers weten precies hoe ze met zo’n kwetsbaar instrument om moeten gaan. Dat is fijn voor ons, maar zeker ook voor jou. Je weet dat je piano of vleugel vanaf het eerste moment in veilige handen is.

Zodra je instrument klaar is brengen we hem weer netjes terug. Valt het spuiten van de piano samen met een verhuizing of verbouwing? Geen probleem. Neem je tijd, wij brengen de piano terug op het moment dat het voor jou uitkomt. In de tussentijd staat hij veilig in onze speciale piano opslag.

Extra service bij piano spuiten

Bij Herrmansch Pianotechnieken ben je aan het juist adres voor alles wat met je piano te maken heeft. Daarom willen we je ook tijdens het spuiten van je piano een zo compleet mogelijke dienst aanbieden. Veel opties vallen al onder de werkzaamheden die wij standaard meenemen bij deze klus, denk hierbij aan:

• Het polijsten van al het koper en messing beslag.
• Vervangen van al het siervilt, zodat het er weer als nieuw uitziet.
• Keuze uit verschillende kleuren siervilt.
• Gratis check-up, waarbij de technische staat in kaart wordt gebracht.
• Keuze uit alle RAL-kleuren, ook combinaties van verschillende kleuren zijn mogelijk.
• Nieuw! Het chromepack, hierbij worden de standaard messing of koperscharnieren en ander beslag vervangen door nikkel of chroom, hieronder vallen ook de pedalen en de merknaam.

Piano spuiten hoe werkt dat

Hoe we jou betrekken bij het spuiten van je piano

Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om je waardevolle instrument in andermans handen achter te laten. Daarom willen we je een zo goed mogelijke ervaring bezorgen. Dit doen we door voor elk instrument een aparte app-groep aan te maken. Deze app-groep bestaat uit een aantal technici en natuurlijk wordt jij, als eigenaar van het instrument, hieraan toegevoegd.

In de app kun je stap voor stap de werkzaamheden volgen. Er komen bijvoorbeeld detailfoto’s voorbij, die belangrijk zijn voor het opbouwen van de piano, nadat het spuitwerk klaar is. Zo kun je de voortgang van de werkzaamheden op de voet volgen. Komen er tussentijds vragen op? Stel ze gerust in de app-groep en wij beantwoorden ze graag.

Natuurlijk letten wij ook op je privacy. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond en jij je ‘nieuwe’ instrument weer veilig in huis hebt staan, verwijderen wij ons uit de app-groep. Hierdoor wordt jij de beheerder van de app en kun je ermee doen wat je wilt.

Ook je piano laten spuiten?

Wil je ook je piano of vleugel laten spuiten, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag een offerte aan. Wij beantwoorden graag al je vragen. In onze eigen spuiterij is meer mogelijk dan je denkt, dus laat je verrassen!

Reactie plaatsen