Spuiterij, gespecialiseerd in het spuiten van piano’s

Spuiterij, gespecialiseerd in het spuiten van piano’s

De spuiterij van Herrmansch pianotechnieken is een feit. Onze werkomgeving is verbeterd, waardoor we een nog betere service kunnen bieden. De bouw van onze spuitcabine begon in april 2020. Na de afronding is onze complete spuitafdeling aangepast.
Compleet nieuwe processen zijn ontwikkelen, waardoor we meer custom werk kunnen leveren. Er hoeft geen grens meer te zitten aan je creativiteit. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos!

Ons aanbod is zeer vernieuwd. We doen dingen die nog niet veel zijn gedaan met piano’s…

Waarom een speciale spuiterij voor piano’s?

Bij een spuiterij denk je misschien al snel aan het spuiten van auto’s. In deze spuitcabines kan ook prima een piano gespoten worden. Maar een piano is een kwetsbaar instrument. Daar moet met zorg mee om worden gegaan.

Als je een voorwerp goed wilt spuiten zal het gedemonteerd moeten worden. Dit geldt zowel voor een auto als voor een piano. Het demonteren van een piano moet met de grootste zorg gebeuren, om hem niet te beschadigen. Daar is kennis voor nodig.

Bij Herrmansch pianotechnieken hebben we die kennis in huis. We weten precies wat je piano nodig heeft, waar we op moeten letten en hoe we hem op alle punten kunnen verbeteren. Daarom hebben we ervoor gekozen het spuiten van piano’s in eigen beheer uit te voeren.

De beschikking over een eigen spuitcabine geeft ons ruime mogelijkheden om nog creatiever om te gaan met het spuiten van piano’s. Want wie zegt dat een piano altijd zwart, wit of houtkleurig moet zijn?

Van spuiten tot complete restauratie

Je piano bij Herrmansch pianotechnieken onderbrengen biedt je grote voordelen. Wij voeren alle werkzaamheden aan je piano uit. Je vindt hier alle services onder één dak. Grote en kleine reparaties, spuitwerk en complete restauraties, niets is ons te gek.

Wil je jouw piano technisch laten restaureren? Waarom niet meteen het lakwerk aanpakken. Natuurhouten instrumenten, zoals piano’s, hebben goed onderhoud nodig. De luchtvochtigheid en temperatuur zijn van grote invloed op de staat van het hout. Je wilt niet alleen dat je piano er mooi uit blijft zien, maar ook dat hij goed blijft klinken.

Daarvoor moet het hout in topconditie blijven. Bij een piano kan het hout op twee manieren behandeld worden, namelijk lakken of politoeren.

Piano politoeren

Het politoeren van een piano is een oud ambacht. Het stamt uit midden 18e eeuw. Politoeren is een arbeidsintensief proces, waarbij met de hand de hele piano wordt bewerkt. Sommige mensen denken dat politoeren de enige manier is om het hout van de piano mooi uit te laten komen.

Met de huidige spuittechnieken is echter zoveel mogelijk, dat wij politoeren niet meer toepassen in onze werkplaats. De hoge arbeidsintensiviteit zorgt ervoor dat politoeren te duur wordt. Met spuiten kunnen wij nagenoeg hetzelfde resultaat bereiken.

Piano laten spuiten of politoeren?

Twijfel je nog over het laten spuiten of politoeren van je piano? Het blijft natuurlijk een persoonlijke keus. Het laten spuiten van je piano is de moderne manier om je instrument goed te verzorgen. Je geeft hem hiermee een langdurige, stevige beschermlaag.

De speciale lakken die we gebruiken zijn bestand tegen chemicaliën, krasvast en blijven daardoor lang mooi. Politoeren biedt deze bescherming niet. Deze behandeling is niet bestand tegen chemicaliën en minder krasbestendig dan spuiten.

Als wij je piano spuiten betekent dit niet dat je de natuurlijke uitstraling van het hout kwijtraakt. Je kunt kiezen voor het spuiten met open nerf, zo blijft de natuurlijke uitstraling van het hout behouden. Wil je een strakker resultaat? Dan kunnen wij ook spuiten met dichte nerf. Hoogglans is ook mogelijk in alle gewenste kleuren.

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het spuiten van piano’s. Laat je creativiteit de vrije loop en daag ons uit om een waar kunstwerk van jouw piano te maken.

Piano transport voor spuiten

Haal- en brengservice voor je piano

Wij nemen je graag alle zorg uit handen. Met onze haal- en brengservice zorgen we dat je geliefde instrument netjes en veilig bij ons komt. Na de werkzaamheden bezorgen we hem als nieuw weer bij je terug.

Zit je zelf even in een verbouwing of ben je aan het verhuizen? Dan kan je piano bij ons in de opslag blijven staan. Deze ruimte is daar speciaal voor gemaakt. De optimale luchtvochtigheid en temperatuur zorgen ervoor dat je piano in topconditie blijft.

We geven je piano even een paar weken rust, om weer te wennen aan zijn eigen plek. Daarna komt een van onze ervaren pianostemmers graag bij je langs om je piano te stemmen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze spuiterij?

Heb je ideeën voor het spuiten van je piano, maar weet je niet of ze uitvoerbaar zijn? Vraag het ons gerust. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Veel mensen denken dat het spuiten van een piano een hoog prijskaartje met zich meebrengt. Uit ervaring weten we dat de meeste klanten het erg mee vinden vallen. Het resultaat en de extra service zijn het ze meer dan waard.

Vraag daarom gerust een vrijblijvende offerte aan en laat je verrassen.

Reactie plaatsen