Een zwarte keuken? Dat heeft zijn voordelen

Een zwarte keuken? Dat heeft zijn voordelen

Een zwarte keuken, dat zie je niet zo vaak. Zwart is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt voor een keuken. Toch kan het schitterend uitpakken. Feitelijk gezien is zwart geen kleur, net als wit. Voordeel hiervan is dat zwart en wit eindeloos kunnen worden gecombineerd.

Wit is een veel gekozen kleur voor de keuken. We denken hierbij aan zuiverheid, licht en netheid. Wit reflecteert licht, waardoor deze kleur vergroot en objecten naar voren laat komen. Een witte keuken zal daardoor meer in het oog springen.

Zwart is een kleur die juist verkleint en naar achteren laat verdwijnen. Zwart absorbeert licht waardoor een zwarte keuken minder overheersend is dan je zou denken. Zwart geeft je keuken een bijzondere uitstraling. Het staat voor elegantie, mysterie en zal ook een bepaalde warmte uitstralen.

Zwart geeft je keuken een tijdloze uitstraling

Een kwalitatief goede keuken gaat jaren mee. Het is vaak een flinke investering, waar je lang plezier van wilt hebben. Een tijdloos design is dan natuurlijk mooi meegenomen. Je raakt minder snel op je keuken uitgekeken. Een zwarte keuken past al snel bij de nieuwe inrichting van je woonkamer. Je keuken straalt klasse en exclusiviteit uit en past zich eenvoudig aan jouw smaak aan.

Ben je bang dat een zwarte keuken je huis donker zal maken? Dit is eenvoudig op te lossen door zorgvuldig de kleur van de muren en vloer te kiezen.

Zwarte keuken

Hele zwarte keuken of alleen delen?

Je kunt ervoor kiezen je hele keuken zwart te laten spuiten. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt er ook voor kiezen bepaalde delen zwart te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een keukeneiland in zwart laten uitvoeren, waardoor hij een stuk minder opvallend aanwezig is.

Zwart staat echt voor kracht en elegantie. Dat maakt dit een erg interessante kleur. Daarnaast is zwart – net als wit - in allerlei tinten verkrijgbaar. Kies je voor een diepe tint zwart of ga je meer richting antraciet? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Veel keukenapparatuur kan in zwart worden geleverd. Zo laat je alle onderdelen van jouw keuken perfect bij elkaar passen en ontstaat een rustig geheel.

Zwart combineren met andere kleuren

Zwart is perfect te combineren met andere kleuren in je keuken. Afhankelijk van je smaak combineer je zwart net zo makkelijk met smaakvolle grijstinten als allerlei trendy kleuren. Het voordeel van een zwarte keuken is dan ook dat deze neutrale kleur niet direct in het oog springt, maar toch op een bijzondere manier waarde toevoegen aan je interieur.

Lichte, contrasterende kleuren combineren altijd goed met een zwarte keuken. Kies bijvoorbeeld voor ecru, lichtgrijs of oudroze. Wit kan natuurlijk ook altijd, maar wil je een wat gewaagdere uitstraling? Kies dan voor zachte pasteltinten.

Zwart in de keuken

Hoogglans zwarte keuken of mat?

Wil je echt iets bijzonders? Kies dan voor een zwarte keuken in hoogglans. Elegantie gegarandeerd. Hoogglans zwart geeft je keuken een strakke, moderne uitstraling. Hoogglans spuiten vraagt een bepaalde kennis en ervaring. Bij Herrmansch interieur en meubelspuiterij zetten we al jaren piano’s en vleugels in de lak. Als wij een piano strak in de hoogglans krijgen, dan lukt dat ook met jouw keuken.

Wil je liever iets minder modern? Mat zwart is ook schitterend voor je keuken. Een houten keuken in landelijke stijl komt prachtig uit in zwart. Gecombineerd met onbewerkt hout en staal krijg je een meer landelijke of industriële uitstraling.

Misschien zou je het niet verwachten van zwart, maar deze trend straalt warmte en gezelligheid uit. Het geeft een geborgen gevoel. Jij bepaalt hoeveel zwart je in je keuken terug laat komen. Wordt het te donker, dan combineer je eenvoudig antraciet, lichte kleuren en houtsoorten om het geheel luchtiger te maken.

Keuken zwart laten spuiten

Een zwarte keuken valt op zonder de aandacht op te eisen. Heb je al een goed werkende keuken, maar ben je uitgekeken op de kleur? Het is niet nodig een compleet nieuwe keuken aan te schaffen. Door eenvoudig de keukendeurtjes te laten spuiten kan je jouw keuken een compleet nieuwe uitstraling geven.

Bij Herrmansch interieur en meubelspuiterij weet je zeker dat jouw keuken strak in de lak komt te staan. Wij spuiten al jaren piano’s en vleugels, maar ook voor meubels, speakers en andere interieurdelen draaien we onze hand niet om.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat je verrassen. Je keuken zwart laten spuiten is in ieder geval goedkoper dan een compleet nieuwe keuken aanschaffen.

Vraag je vrijblijvende offerte aan

Reactie plaatsen